(WIP) Institute

Pilotkurs

Godt design skaper ekte verdier. Gjennom en uke utforsker vi hvordan strategisk bruk av design bidrar til å bygge forretning, tjenester og opplevelser – med innsikt og bidrag fra noen av Norges mest spennende designmiljøer.

● 22.→26. september 2025
● Oslo, Norge
● Begrenset antall plasser

Video cover image

(WIP) Institute

Hvem er dette for?

Enten du er nyutdannet eller har noen års erfaring, gir kurset deg et skarpere blikk på dagens designbransje, og verktøyene du trenger for å ta mer plass i den.

Designbransjen og designerens rolle er i rask endring. Design handler ikke bare om å skape visuelle uttrykk—det er et strategisk verktøy som former produkter, tjenester og samfunn. Samtidig øker kompleksiteten i utfordringene vi står overfor og kravene til designere blir høyere: vi må forstå kontekst, systemer og mennesker, og evne å sette retning som strategisk rådgivere.

(WIP) Institute er skapt for deg som vil utvikle deg faglig, profesjonelt og personlig i møte med den nye virkeligheten. Gjennom en intensiv uke med foredrag, workshops og besøk hos noen av Norges mest spennende designmiljøer, får du innsikt i hvordan design skaper verdi—for brukere, kunder og samfunn.

Forstå design som forretning

Lær hvordan design skaper konkret verdi. Ikke bare visuelt, men strategisk og økonomisk.

Lære av de beste i bransjen

Møt noen av Norges ledende designstudioer og fagpersoner og få innsikt i hvordan de jobber.

Inkluderende design i praksis

Lær hvordan du kan utvikle løsninger som fungerer for flere gjennom metoder for tilgjengelighet, medvirkning og empati.

Praktiske workshops

Test egne ideer, prosesser og samarbeid gjennom realistiske oppgaver med veiledning underveis.

Tilgang til et engasjert nettverk

Bygg relasjoner for fremtiden med andre designere, mentorer og bransjeaktører.

Utforske ny teknologi

Lær hvordan verktøy som KI og nye designplattformer både kan styrke arbeidet ditt, men også stiller nye krav til deg som designer.

Tett kobling til bransjen

Gjennom uken møter du en rekke ulike bransjeaktører, fra byråer og in-house team til oppdragsgivere og teknologimiljøer. De representerer forskjellige tilnærminger til design, noe som gir deg mulighet til å se hvordan faget praktiseres i ulike sammenhenger. Du får et konkret innblikk i hvilket miljø som kan passe deg best, og hvilke ferdigheter som kreves for å trives og lykkes der.

I tillegg får du høre direkte fra kjøpere av design om hva de faktisk ser etter når de velger samarbeidspartnere og investerer i design.

Hva kan du forvente?

Kurset går over en uke og er skreddersydd for å gi deg mest mulig ut av disse fem dagene. Hver dag kombinerer vi innsikt og praksis: Vi starter med et foredrag eller et bedriftsbesøk hos en bransjeaktør, og følger opp med en aktivitet der du får jobbe videre med dagens tematikk i praksis. På kvelden samles vi til et mer uformelt opplegg som museumsbesøk, felles middag eller sosiale samtaler – en viktig del av fellesskapet og erfaringsutvekslingen.

Under finner du en enkel oversikt over de ulike dagene og temaene. Mer detaljert informasjon kommer snart.

Dag 1

Godt design skaper ekte verdier

Design er mer enn form, det er en strategisk kraft som påvirker forretning, produktutvikling og brukeropplevelse. Godt design er enkelt, forståelig og tilgjengelig, og derfor også god forretning.

  • Besøk hos TBA

  • Se design i kontekst

  • Felles middag

Dag 2

Fra innsikt til gjennomføring

Hvordan omsetter vi innsikt til løsninger som gir mening, både for brukere og kunder? En tydelig og tilgjengelig prosess er avgjørende for god designpraksis.

  • Besøk hos TBA

  • Workshop

  • Museum besøk

Dag 3

Strategisk design 
i praksis

Hvordan bygger vi produkter som faktisk fungerer for folk? Dagen handler om design som setter brukeren først – og hvordan det skaper både gode opplevelser og bærekraftig business.

  • Besøk hos TBA

  • Workshop

  • Minglingkveld

Dag 4

Teknologi som verktøy og ansvar

Ny teknologi gir nye muligheter, men også et nytt ansvar. Hvordan kan vi bruke KI og nye verktøy til å lage mer tilgjengelig og tilpasset design?

  • Besøk hos TBA

  • Workshop om tema

  • Mappegjennomgang hos B&Y

Dag 5

Design for flere

Design skal fungere for alle, ikke bare de fleste. Inkluderende praksis skaper bedre løsninger og styrker både samfunnsverdi og markedsverdi.

  • Besøk hos TBA

  • Refleksjon og deling

  • Avslutningssamling

Hva blir resultatet?

Kurset er laget for deg som vil forstå hvordan design fungerer i praksis og hvordan du kan ta større eierskap til rollen din som designer. Dette får du med deg etter fem intensive dager:

Innsikt i hvordan design fungerer i bransjen i dag

Med konkrete eksempler fra ledende selskaper og designmiljøer.

Tett kobling til bransjen

Opplev hvordan ulike designmiljøer jobber – fra byrå til inhouse, fra strategi til håndverk. Du får innblikk i ulike tilnærminger, arbeidsprosesser og faglige perspektiver.

Utvikle din rolle som designer

Fra utførende formgiver til strategisk rådgiver og tydelig formidler.

Utforske inkluderende og samfunnsrelevant design

Med metoder som gjør design mer tilgjengelig og meningsfullt for flere.

Bygge nettverk i bransjen

Med besøk hos flere sentrale aktører og mulighet for videre kontakt og samarbeid.

Lære hvordan ny teknologi brukes ansvarlig

KI og digitale verktøy, kan brukes ansvarlig for å forbedre prosesser og brukeropplevelse.

Få personlig feedback på portfolio

Tilbakemeldinger og veiledning fra mentorer og fagpersoner.

Dokumentasjon av kursdeltakelse

Kan brukes som sertifisering i egen portfolio eller overfor arbeidsgivere, både som refleksjon og referanse.

Slik søker du

Kurset er åpent for alle som ønsker å delta. Enten du er nyutdannet eller har noen års erfaring i bransjen.

Du søker ved å fylle ut et enkelt skjema, der du skriver kort om deg selv og legger ved en lenke til noe av arbeidet ditt. Det kan være en nettside, en link til Figma-presentasjon, Instagram-profil eller en PDF.

Vi er mer opptatt av engasjement og potensial enn perfeksjon.

Hvor mye koster det?

Vi vet at økonomi kan være en utfordring, særlig tidlig i karrieren. Derfor har vi satt en sterkt rabattert pris på pilotkurset for å gjøre det tilgjengelig for flest mulig, samtidig som vi sikrer kvalitet og bærekraftig drift.

Kurset koster 17 500 kr, men har en reell verdi på over 65 000 kr. Det inkluderer fem fulle dager med foredrag, bedriftsbesøk, praktiske workshops og personlig oppfølging – utviklet og levert i samarbeid med noen av Norges fremste designmiljøer.

Vi oppfordrer deltakere til å undersøke muligheten for å få kurset dekket av arbeidsgiver, NAV eller andre faglige støtteordninger. Det er fullt mulig å søke om å få både kursavgift og arbeidstid dekket.

For å sikre din plass på kurset kreves et påmeldingsgebyr på 2 500 kr. Resterende beløp må betales innen 8. september. Du vil få tilsendt en påminnelse og betalingsinformasjon i god tid.

● Pris 17 500,-
● Reell verdi 65 000,-

● Begrenset antall plasser
● Påmelding er åpen
● Kurs holdes på nor

Tilrettelagte plasser for nevrodivergente deltakere

For å støtte økt mangfold og representasjon i designbransjen, tilbyr vi to kostnadsfrie plasser på kurset for deltakere med dokumentert nevrodivergent diagnose (for eksempel ADHD, epilepsi, dysleksi m.m.).

Disse plassene er ment for deg som ønsker å delta, men som opplever barrierer som gjør det vanskelig å delta på ordinære vilkår. Vi ønsker å gjøre plass til flere perspektiver i designfeltet, og tror du som søker har verdifulle erfaringer og innsikter som styrker fellesskapet.

For å søke, ber vi deg fylle ut et kort søknadsskjema og laste opp relevant dokumentasjon eller en egenerklæring knyttet til diagnosen. All informasjon behandles konfidensielt og i tråd med gjeldende personvernregler.

Lenke til søknadsskjema ↗

Alle priser er oppgitt ink. MVA. Påmeldingen er bindende. Hvis du ikke kan delta, må du gi beskjed skriftlig så snart som mulig på e-post til evan@waysintopractice.com. Ved avmelding senest 8. september trekkes et administrasjonsgebyr på 2 500 kr. Ved avmelding etter 8. september må hele kursavgiften betales. Ved dokumentert sykdom eller andre særskilte omstendigheter kan refusjon vurderes etter individuell vurdering.

FAQs

Kurset foregår i Oslo og inkluderer besøk hos ulike designstudioer, selskaper og institusjoner rundt i byen. Oppmøtested og praktisk informasjon sendes ut til deltakerne i god tid før kursstart.

Et detaljert dag-for-dag-program lanseres i løpet av sommeren 2025. Temaene for hver dag er allerede tilgjengelige, og vi oppdaterer fortløpende med konkrete tidspunkter, foredragsholdere og besøkssteder.

Kurset inkluderer samarbeid med noen av Norges mest spennende designmiljøer – som skal annonseres nærmere oppstart.

Nei. Du trenger ikke formell utdanning for å søke, men du bør ha noe erfaring med designarbeid – enten gjennom studier, praksis eller egeninitierte prosjekter.

Deltakere kan få kursavgiften og arbeidstid dekket av arbeidsgiver. Vi anbefaler å undersøke dette med leder eller HR, og vi kan sende over dokumentasjon og introduksjonstekst ved behov.

Det er løpende opptak frem til kurset er fullt. Vi anbefaler å søke så tidlig som mulig, da det er begrenset antall plasser og høy interesse.

Gjennomført med støtte fra

Created and produced as part of Bielke&Yang’s internship programme by students to provide valuable insights into the design industry. Featuring in-depth interviews with established professionals sharing their personal journeys into the field. Aiming to provide a holistic understanding of the design industry and empower aspiring designers to make informed decisions about their own professional paths.

LISTEN NOW on
Spotify or Apple Podcasts

Initiated by Bielke&Yang

(
Ways
Into
Practice
)